Pai med grov bunn og grønnsaker
En litt sunnere pai.
Ingredienser for 4 porsjoner
Paibunn
- 2.5 dl sammalt hvete
- 3 ss margarin
- 3 ss vann
Fyll
- 8 egg
- 3 ss cottage cheese
- 1 dl melk
- 4 vårløk
- 100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
- 1/4 brokkoli
- 3 ss mais
- Litt revet ost
Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.
Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.
Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen. Server med salat og evt. litt brød til.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 500 kcal |
Fett | 28 g (50 E%) |
hvorav mettet fett | 8,4 g |
Karbohydrater | 26,4 g (23 E%) |
Hvorav sukkerarter | 4,1 g |
Fiber | 6,2 g (2 E%) |
Protein | 32,6 g (27 E%) |
Salt | 1,5 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)