Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Pizza med parma og ruccola

Denne oppskriften blir nok til 5 små pizzaer eller, en tynn langpannepizza og 2 små pizzaer. Sausen blir bedre jo lengre den får koke. Start derfor med sausen.

Parmaskinke og ruccolasalat legges på rett før servering. Velbekomme!

Ingredienser for 6 porsjoner (4-5 personer).

Tomatsaus med basilikum

  • 2 ss olje (raps eller oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 1 boks hakkete tomater (gjerne med litt urter)
  • En god neve basilikum
  • Salt + pepper

Finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte, og ha nedi løk og hvitløk. La det surre til det blir blankt, og ha deretter nedi tomater på boks, og finhakket basilikum. La sausen småkoke i minst en time. Rør den gjerne til en puré med stavmixer. Smak til med salt og pepper.

Pizzadeig

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • Litt salt
  • En god klunk olje
  • 350 g siktet hvetemel (evt. fullkorn hvetemel)

Fyll

  • 150 -200 g parmaskinke
  • 2-3 dl ruccolasalat
  • 200 g revet ost

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunkent vann, ha i salt og olje, og rør deretter inn melet. La deigen heve i ca 30 minutter.

Kjevle ut deigen i tynne pizzaer som legges på bakepapir på stekeplater. Ha på saus, og deretter revet ost. Stek pizzaen nederst i ovnen på maks temperatur (gjerne 300 grader hvis ovnen har så høy temperatur) i ca. 7- 10 minutter. Hvis du liker en skikkelig brun skorpe, kan du steke pizzaen litt før du tar på ost.

Riv opp biter av parmaskinke og spre utover den ferdige pizzaen sammen med litt ruccolasalat.

Server med en stor og god salat ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon pizza med parma og ruccola

Energi    430 kcal
Fett    18,4 g (38 E%)
hvorav mettet fett 7,9 g
Karbohydrater 39,6 g (39 E%)
Hvorav sukkerarter 2,6 g
Fiber    2,9 g (1 E%)
Protein    23 g (23 E%)
Salt     2,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)