Salat med chèvre og spekeskinke
En perfekt sommersalat. Tips: Bytt ut vanlig spekeskinke med serranoskinke eller bogskinke hvis du vil spare på saltet.
Chèvre er en en fransk geitost. Ved oppvarming blir den ellers skarpe geitmelksmaken mildere.
Ingredienser for 2 porsjoner
Salat
- I pose ruccola
- 1 pk cherrytomater
- ½ rødløk
- 100 g spekeskinke
- 4 ss pinjekjerner
- 150 g chèvre (helst den typen som har en ”skorpe” rundt seg)
Dressing
- 3 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- dijonsennep
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Del osten i 1-2 cm høye skiver. Stek osten til den blir gyllen på den ene siden, da snur du den rundt og steker litt på den andre siden. La osten hvile mens du kutter opp tomater og rødløk og blander sammen med ruccola salat.
Rist pinekjernene og klipp skinken opp i passe store biter. Fordel skinke og pinjekjerner over salaten, og legg et stykke chevre på hver tallerken. Server dressingen ved siden av, eller bland litt i salaten før den legges på tallerken.
Tips: I denne salaten smaker det også godt med litt avokado og agurk oppi.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 579 kcal |
Fett | 44,5 g (68 E%) |
hvorav mettet fett | 18,6 g |
Karbohydrater | 6,1 g (5 E%) |
Hvorav sukkerarter | 4,5 g |
Fiber | 2,8 g (1 E%) |
Protein | 37,7 g (27 E%) |
Salt | 4,5 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)