Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Spagetti med spekeskinke og spinat

Denne passer bra som helgemiddag.

Riv gjerne parmesan over rett før servering.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 1 pk fullkornspagetti
  • 1 pose fersk spinat
  • 2 ss olje
  • 100-200 g spekeskinke
  • 8-10 store sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ terning buljong blandet i 2 dl vann
  • 2-3 dl matfløte
  • Saften av ½-1 sitron
  • Salt + pepper
  • Basilikum

Skjær sjampinjongen i skiver. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek sjampinjongene. Press over saften av ½ sitron mens sjampinjongene steker.

Klipp opp spekeskinke og ha nedi pannen sammen med sjampinjong. Ha over buljong og la blandingen putre til all væsken har fordampet. Imens koker du spagetti og lager resten av sausen: Ha litt olje i en gryte eller stekepanne, finhakk hvitløken og ha nedi pannen. La den surre kort før du heller over matfløte. La sausen småputre på sva varme til den har fått en tykk og kremaktig konsistens.

Samtidig koker du opp vann med litt salt, og har nedi fersk spinat. Når spagetti, spekeskinke, fløtesaus og spinat er ferdig, blandes alt sammen i et stort fat, eller på en tallerken til hver. Pynt gjerne med basilikum.

Tips: Til denne retten smaker det godt med litt revet parmesan.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    735 kcal
Fett     29,3 g (34 E%)
hvorav mettet fett    13,7 g
Karbohydrater    86,2 g (50 E%)
Hvorav sukkerarter     3,1 g
Fiber    11,8 g (3 E%)
Protein    30,7 g (16 E%)
Salt     3,4 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)