Tartar med løk, kapers, rødbeter, sylteagurk og egg
En fransk klassiker. Lag for all del aldri Biff Tartar med kjøttdeig, men bruk rent kjøtt fra hele kjøttstykker.
Litt revet pepperrot passer også bra ved siden av denne retten.
Ingredienser for 2 personer
- 300-400 g nykvernet oksekjøtt
- Evt. to skiver brød (må ikke ha brød)
- Hakket rødløk
- Hakket sylteagurk
- Hakket rødbeter
- Kapers
- Dijón sennep
- Salt + pepper
Form passe store «karbonader» av kjøttet, og ha oppå en skive brød. Hakk opp tilbehør, og ha ved siden av. Ha evt. en rå eggeplomme på toppen av kjøttet, og strø over salt og pepper.
Tips: Litt revet pepperrot passer bra ved siden av denne retten.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 323 kcal |
Fett | 6,6 (18 E%) |
hvorav mettet fett | 2,6 g |
Karbohydrater | 24,2 g (34 E%) |
Hvorav sukkerarter | 9,1 g |
Fiber | 5,6 g (3 E%) |
Protein | 38,8 g (48 E%) |
Salt | 3,2 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)