Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Pastasalat med kylling og stekt sjampinjong

En frisk og mettende middagssalat med mye protein og fiber. Bruk gjerne rester til morgendagens lunsj, men husk å avkjøle restene raskt.

Ingredienser for 4 porsjoner

Pastasalat

  • ½ pk fullkornpenne (ca. 300 g)
  • 4 kyllingbryst
  • 2 hjertesalat
  • 1 rødløk
  • 5–6 store sjampinjong
  • ½ agurk
  • 1 rød paprika
  • 20 små tomater
  • 1 boks kidneybønner
  • Saften av ½ sitron

Dressing

  • ½ boks kesam
  • Saften av ½ sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sukker

Eller dressing av olje og eddik.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 550 kcal
Fett 6,7 g ( 10 E%)
hvorav mettet fett 0,7 g
Karbohydrater  74,2 g (58 E%)
Hvorav sukkerarter 9,6 g
Fiber    15,5 g (5 E%)
Protein    46,1 g (32 E%)
Salt     0,6 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)