Hopp direkte til innhold

Vær oppmerksom på svindelforsøk! - og sjekk gjerne en ekstra gang! Ikke betal hvis du mottar e-post som ber deg betale raskt, selv om det tilsynelatende ser ut til å være sendt fra en i lokallaget, eller i LHL. Les mer om svindel mot organisasjoner, og våre tips til nettvett.

Viktig melding
Gratis treningsprogram - bli med på Hjertekampen

Hjertekampen - LHLs store folkehelseløft i 2021

LHL inviterer tillitsvalgte, lokallag, medlemmer - og det norske folk - til å delta i vårt digitale treningsprogram for en mer aktiv hverdag.

I februar vil LHL lansere "Hjertekampen", en 6-ukers nasjonal og digital treningsplan som har som mål å inspirere til trening, øke motivasjon for aktivitet og et sunt kosthold, og som kan bidra til en bedre fysisk og psykisk helse i befolkningen.

Målet er å få folk opp av sofaen og ut fra hjemmekontorene for å gjøre en innsats for egen (hjerte) helse.

Budskap: Det skal ikke så mye til for å ta vare på deg selv.

Presentasjon av Hjertekampen

Bli med på Hjertekampen – inviter en eller flere du er glad i til en mer aktiv livsstil for bedre helse. 

Det er selvsagt gratis for alle å delta. På www.hjertekampen.no kan dere allerede lese mer om kampanjen og følge med på hva som skjer fremover.

2021 blir første året med Hjertekampen – vil bli en årlig folkehelsekampanje i regi av LHL.

Treningsprogrammet vil også inneholde tips om kosthold, matoppskrifter og motivasjon fra kjente idrettsprofiler og hjerteleger.

Vi har et sterkt ønske om at Hjertekampen skal engasjere bredt og håper på drahjelp fra hele LHL. Derfor håper vi at dere ønsker å dele informasjon som vil komme fremover om Hjertekampen, spesielt på sosiale medier, men også ved å fortelle om Hjertekampen til familie, venner og i lokalsamfunnet.

Oppstart 14. februar

Startskuddet for Hjertekampen er 14. februar, på Alle hjerters dag, for å løfte fokuset på at aktivitet bidrar til en god hjertehelse. Med lanseringen av Hjertekampen tar LHL et stort folkehelseinitiativ for å redusere inaktivitet i befolkningen og bidra til bedre folkehelse. Vi ønsker at 2021 skal starte med fellesskap, aktivitet og positive opplevelser.

Treningsprogrammet er utviklet av LHLs eget rehabteam, og består av tre økter á 30 minutter hver uke.

Øvelsene er tilpasset deltakernes fysiske utgangspunkt. Du kan selv velge hvor krevende treningen skal være. Det vil med jevne mellomrom komme oppdaterte videohilsninger fra norske idrettsprofiler, med tips og inspirasjon. Disse stiller opp gratis for LHL. Det vil komme støtte og innsikt om hjertehelse fra lege Wasim Zahid og LHLs egen hjertelege Jostein Grimsmo. Og motivasjonsvideoer fra mentaltrener Gyrid Beck Solberg. I tillegg til råd, tips og oppskrifter på sunne og gode måltider.

Velkommen til Hjertekampen, med Ona Eklund, fysioterapeut i LHL

3 x 30 minutter i uken for et sterkere hjerte

Bli med på Hjertekampen - aktivitet bidrar til god hjertehelse. Hjertekampen er et enkelt og inspirerende trenings- og kostholdsprogram utviklet av LHLs fysioterapeuter i samarbeid med lege og ernæringsfysiolog.

Les mer om Hjertekampen

Vi ønsker og håper på drahjelp fra hele LHL:

  1. Inviter gjerne egne medlemmer i lokallaget til å delta i Hjertekampen.
  2. Invitere lokale representanter innen politikk, næringsliv, idrett og kultur til å delta i Hjertekampen.
  3. Inviter lokale medier til å skrive om Hjertekampen.

Verktøykasse til lokallagene

  • E-post til lokalavis, med forslag til tekst med foto
  • Leserinnlegg, tekstforslag som kan sendes lokalmedia
  • Facebook, forslag til tekst til lokale LHL Facebooksider/grupper
  • Forslag til tekst til egen facebook-profil – der vi kan invitere og få link til nedlastning av Hjertekampen appen.

Vi ønsker alle lokale initiativ og engasjement hjertelig velkommen!

Lanseringen av Hjertekampen app og rekruttering av deltakere vil skje fra begynnelsen av februar og frem mot startskuddet som er 14. februar.

Vi håper å se dere alle, klare til start 14. februar!

Skjermbilde av Hjertekampen-app