Hopp direkte til innhold
Overvekt

Behandling av overvekt

Spesialist i indremedisin Erling Heimtun har bred erfaring med utredning og oppfølgning av pasienter som sliter med overvekt.

Ansvarlig lege:
Erling Krosnes Heimtun

Overvekt er et økende helseproblem som omfatter alle aldersgrupper i alle samfunnslag.

Det er kjent at overvekt øker risikoen for livstilsrelaterte sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes og hjerte-karsykdom. Overvekt har også negativ innvirkning på fysisk form såvel som psykisk helse.

Spesialist i indremedisin Erling Heimtun ved LHL-klinikken Tønsberg  har bred erfaring med utredning, behandling og oppfølgning av pasienter som sliter med overvekt.

Kort beskrivelse

Det finnes utallige slankemetoder og diettprogram på markedet. Disse er ofte vanskelige å følge over tid og bidrar derfor ikke til vektreduksjon på lang sikt.

Vi mener at et ordinært kosthold med fornuftige valg av matvarer og regelmessige måltider er den mest hensiktsmessige måten for å få til vektnedgang.

Vårt primære fokus er å bevisstgjøre pasienten på hvilke mekanismer som påvirker valg av matvarer og spisevaner og at dette i sin tur kan endre den enkeltes kostholds- og måltidsrutiner. Slike endringer kan legge grunnlaget for varig vektreduksjon.

Passer for

Vi tilbyr utredning og oppfølgning av pasienter som opplever at vekten er et problem og som enten har utviklet vektrelaterte sykdommer eller som er bekymret for å utvikle slike.

Behandlingsdetaljer

Behandlingen starter med et legebesøk som består av kartleggingssamtale og klinisk undersøkelse som inkluderer måling av høyde og vekt. Det vil også bli tatt blodprøver og urinprøve. Legebesøket gir viktig informasjon om din helsetilstand og er viktig for videre oppfølgning.

Du vil så ha et besøk hos klinisk ernæringsfysiolog som går gjennom ditt kosthold og dine spisevaner. Sammen ser dere på små endringer som kan gjøres for å hjelpe deg med å nå ditt mål om vektreduksjon. Du vil også få utdelt en kostplan tilpasset dine mål, samt nyttige tips i en vektreduksjonsfase. 

Vi kan også tilby tilpasset, personlig trening med fysioterapeut Martin Bruun ved Nemus Tønsberg. Han kan hjelpe deg å tilpasse treningen til ditt utgangspunkt, dine mål, ønsker, forutsetninger og behov. Vi hjelper deg å sette mål, nå målene og til å flytte grenser. Målet er at du skal trene riktig, og få god treningseffekt, mestring og treningsglede.

I en vektreduksjonsfase er regelmessig oppfølging viktig slik at fokus på gjennomførte endringer opprettholdes. Oppfølgningen kan foregå individuelt eller i gruppe. Målet med gruppeundervisningen er at du skal møte andre i samme situasjon som deg, og at dere da kan dele erfaringer, samt motivere hverandre i prosessen. Her vil vi også ha en grundig gjennomgang av hva som ligger til grunn for de ulike kostrådene og sammen lager vi noen strategier som kan være til stor nytte i ulike situasjoner i hverdagen. 

Vi forstår at alle er forskjellige med ulik bakgrunn og ulike behov og vi legger derfor vekt på å tilpasse oppfølgningen til den enkeltes forutsetninger og behov. 

I disse koronatider opplever alle begrensninger i hverdagen. Vi tar alle smitteverntiltak på alvor og følger til enhver tid gjeldene regler for å unngå smitte av Covid-19.

Våre spesialister

Erling Krosnes Heimtun

Erling Krosnes Heimtun

Allmennlege med spesialitet i indremedisin og fordøyelsessykdommer, samt petroleumslege.
LHL-klinikken Tønsberg

Han studerte medisin ved Universitetet i Oslo og har spesialistutdannelse fra Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Erling Krosnes Heimtun har bred erfaring som allmennlege og med spesialisering i fordøyelsessykdommer tar han i mot pasienter med mage- og tarmplager til vurdering og utredning. Han gjør også gastroskopier ved LHL-sykehuset Vestfold.

Som petroleumslege utsteder han helseerklæringer for arbeidstakere i offshorevirksomheten.

Martin Bruun

Fysioterapeut, Nemus Tønsberg

Fysioterapeut Martin Bruun ved Nemus har lang erfaring som både behandler og personlig trener.

Han kan bistå dersom du ønsker hjelp med å komme i gang med fysisk aktivitet tilpasset dine behov og forutsetninger.