Hopp direkte til innhold
Annet

Generell kirurgi

Kort beskrivelse

Vi fjerner flere typer forandringer i huden:

  • vorter
  • gamle/dårlig tilhelede arr
  • fettkul
  • generende forandringer

De fleste inngrepene kan gjøre i lokal bedøvelse. Prisen avhenger av størrelsen på hudlesjonen og omfanget av operasjonen. I noen tilfeller er det hensiktsmessig med narkose.

Hvis du har flere eller omfattende forandringer i huden du ønsker å fjerne blir vi enige om en behandlingsstrategi og pris. Det er ikke alltid mulig å fjerne alle forandringene under ett inngrep. Et eksempel kan være om du ønsker å fjerne flere føflekker i ansiktet. Her kan resultatet bli penere om du fjerner dem i flere seanser.

Behandlingsdetaljer

Inngrodd tånegl

Inngrodd tånegl er en vanlig tilstand og rammer oftest stortåneglen. Det er hyppig sett hos gutter i puberteten som er plage med fuktige føtter. Ungdom som driver med idrett er spesielt utsatt. Tilstanden kan skyldes at tåneglen klippes i bue og dermed for langt ned til sidene. Kombinert med bruk av for trange sko, eller slag mot foten, vil dette kunne resultere i at neglen skjærer seg inn i hud og underhud, og det oppstår en lokal, smertefull hevelse, ofte med infeksjon. Oftest skjer det på den ene siden av tåen. Vi behandler dette i lokalbedøvelse som et poliklinisk inngrep.

En sjelden gang kan man få inngrodd tånegl på begge sider av samme tåa. I dette tilfellet behandler vi begge sidene i samme inngrepet. 

Seborreiske keratoser – føflekk

Seborreiske keratoser er en slags føflekk som sitter svært overflatisk og kalles av enkelte for gammelmannsvorter. Disse kommer ofte i hopetall på overkroppen, både rygg og brystregion. Dersom diagnosen er sikker, er det alltid godartede tumorer (=klumper) og de kan som regel fjernes enkelt med skarp skje eller kniv.

Hvor mange som fjernes eller hvor mye bedøvelse som må gis vil avgjøre prisen for slik behandling. Det er ofte ikke nødvendig med mye bedøvelse.

Våre spesialister

Torbjørn Bakken

Torbjørn Bakken

Spesialist i karkirurgi og generell kirurgi
LHL-sykehuset Vestfold

Torbjørn Bakken er utdannet ved Medisinsk fakultet fra Universitetet i Tromsø. Han er både generell kirurg og karkirurg med bred erfaring innen bløtkirurgi. Han har medisinsk kirurgisk praksis fra små sykehus i Finnmark, Sykehuset i Vestfold og Akershus universitetssykehus.

Priser generell kirurgi
  Pris
Konsultasjon med spesialist 1 600,-
Fjerne fettkul fra 4 000,-
Fjerne føflekk/hudforandring fra 2 500,-
Fjerne føflekk per ekstra føflekk (mer enn 1 fjerning) 800,-
Operasjon for inngrodd tånegl (en side) 4 000,-
Operasjon for inngrodd tånegl (to sider, samme tå) 6 500,-