Hopp direkte til innhold

Stressmestring kan bedre IBS

Mange som har IBS opplever symptomforverring når de blir stresset. Stressmestringsteknikker som pusteøvelser, meditasjon og yoga kan derfor gi positive virkninger for mange.

Symptomene ved IBS lindres ofte ved avgang av luft og avføring. I tillegg kan forandring i kosthold og livsstil bidra til at symptomene forsvinner. Stress, bekymring, spenninger, angst og hverdagsproblemer vil hos mange utløse mageplager, men slike tilstander regnes likevel ikke som årsaker til mageplagene. Å ha kontroll på stressnivået i kroppen vil likevel kunne bidra til en bedre hverdag.

Ufarlig, men ubehagelig

IBS er ufarlig, men det er en kronisk og tilbakevendende tilstand. Personer med irritabel tarm har ikke økt risiko for å utvikle andre sykdommer, men den psykiske belastningen det er å ha langvarige plager kan være stor.

Har du ubehag i fordøyelsessystemet kan det være lurt å kontakte lege. Vi tilbyr mage- og tarmutredning med kort ventetid og du trenger ikke henvisning fra fastlege. Vi arrangerer også jevnlige livsstilskurs og partier med medisinsk yoga.

Vi kan utrede for akutte og kroniske sykdommer i fordøyelsesorganene.

Bestill time i dag

Les mer om akutte og kroniske sykdommer i fordøyelsesorganene

Kontakt oss

Telefon: 33 61 61 60

Man–fre: 9–11 og 12.30–14

E-post: Kontaktskjema

Send inn kontaktskjema, så svarer vi deg så fort vi kan, i våre åpningstider.