Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock
Hjerte og kar

Undersøkelse av blodforsyningen til hjernen (halskar) Ultralyd av halskar

Ved hjelp av ultralyd undersøker vi om det er kalkpåleiringer og innsnevringer i hovedpulsårene til hodet.

Pris
2 400,-
Ansvarlig lege:
Torbjørn Bakken
  • Varighet: Undersøkelsen tar rundt 30 minutter

Undersøkelsen viser blodstrømmen og om det er plakkdannelser (åreforkalkning) og graden av dette. Vi kan også se om plakkdannelsen er stabil eller ikke, og på denne måten si noe om risiko for hjerneslag og behovet for behandling.

Kort beskrivelse

Undersøkelsen hjelper oss med å vurdere risikoen for hjerneslag, hjerte- og karsykdommer og eventuelt behov for forebyggende behandling.

Passer for

Undersøkelsen er aktuell hvis du kan ha risiko for å få hjerte-karsykdom, hjerneslag eller har hatt hjerneslag.

Behandlingsdetaljer

Du trenger ikke gjøre noen spesielle forberedelser. Du kan spise vanlig og ta medisinene på vanlig måte før og etter undersøkelsen.

Du ligger på en undersøkelsesbenk og strekker halsen lett. En liten ultralydmåler holdes mot pulsårene i halsen. Bilder fra halspulsåren registreres på en skjerm og opptakene blir analysert og beskrevet av legen. Undersøkelsen er smertefri.

Undersøkelsen tar rundt 15 minutter. Nevrologen tolker resultatet umiddelbart og rett etter undersøkelsen får du en samtale med en lege som forklarer hva testen viser.

Våre spesialister

Torbjørn Bakken

Torbjørn Bakken

Spesialist i karkirurgi og generell kirurgi
LHL-klinikken Tønsberg

Torbjørn Bakken er utdannet ved Medisinsk fakultet fra Universitetet i Tromsø. Han er både generell kirurg og karkirurg med bred erfaring innen bløtkirurgi. Han har medisinsk kirurgisk praksis fra små sykehus i Finnmark, Sykehuset i Vestfold og Akershus universitetssykehus.