Likepersoner i LHL Transpantert
På Rikshospitalet har vi normalt sett et eget samtaletilbud i pårørenderommet på hjerteavdelingen. Det er to hjertetransplanterte og to lungetransplanterte som deler på denne tjenesten, og en av dem er på plass hver onsdag kl. 17-18.
I disse koronatider er de isteden å nå på telefon. Spør en av sykepleierne, så tar en av likepersonene våre kontakt med deg.
Likepersonlinjen
En likeperson i LHL har egenerfaring med sykdom, som pasient eller som pårørende.
Telefon: 22 79 90 90. Åpen hverdager kl. 12–18.
- Tastevalg 1: Hjertesykdom
- Tastevalg 2: Lungesykdom
- Tastevalg 3: Hjerneslag
- Tastevalg 4: Hjerte- eller lungetransplantasjon
- Tastevalg 5: Covid-19 (Åpen hverdager kl. 18–21 )
Snakk med en likeperson
Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre takler sykdom? Vi har egne likepersoner som du kan ringe.
Likepersonstilbudet er et supplement til omsorg og hjelp den enkelte får fra familie, venner og hjelpeapparat. Alle likepersoner har gjennomgått opplæring via LHL, og har taushetsplikt.
Likepersoner i LHL Transplantert

Arne Henriksen
Arne fikk ny hjerteklaff og pacemaker i 2003, og ble hjertetransplantert i 2008. Arne arbeider 50 % og ønsker å bidra positivt ved å være tilstede og dele egne erfaringer.

Bente Ridder-Nielsen
Bente fikk diagnosen alfa-1-antitrypsinmangel i 1992 og utviklet gradvis alvorlig grad av emfysem. I 2013 ble hun lungetransplantert. Med kronisk sykdom gjennomlever man mange faser i årenes løp.
For Bente har det vært viktig å ha kontakt med andre. Det å drøfte og dele erfaringer bidrar til å få krefter til å møte ulike utfordringer.

Tore André Bjørge
Tore André fikk påvist hjertesvikt i 2010 og ble transplantert i 2011. Han har også erfart å gå med hjertepumpe (LVAD) i påvente av transplantasjon og føler seg svært heldig som har fått et nytt hjerte.
Tore André fikk også et hjerneslag i 2012 og er aktiv som likeperson også for denne diagnosen.