Hopp direkte til innhold

Fysisk aktiv med LHL

Kroppen vår er skapt for bevegelse. Gjennom å være fysisk aktive skjer det mye positivt med kropp og sjel som har stor betydning for hvordan vi har det i hverdagen.

I tillegg til å få bedre humør, mer overskudd og bedre livskvalitet, oppnår du en rekke gunstige helsemessige effekter gjennom å være fysisk aktiv. Du minsker blant annet risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes type 2, blodpropp, fedme og psykiske helseproblemer.

Aktivitetstilbudene i LHL er åpne for alle, og de fleste finner en aktivitet som passer for seg.

Bevegelse er godt for helsa

Helsedirektoratet anbefaler voksne å være i moderat fysisk aktivitet minst 30 minutter hver dag. Ved økt intensitet eller mengde økes helseeffekten ytterligere. Ett annet aspekt som også er viktig å ha med seg, er hvordan vi innretter oss i hverdagen i forhold til hvor mye vi sitter stille og hvor mye vi står og går.

Det beste er om vi i løpet av dagen sitter eller ligger kun korte perioder sammenhengende, avbrutt av at vi reiser oss og står og går litt.

Les mer om fysisk aktivitet her

Bli med oss!

Å være fysisk aktiv er for mange også en viktig sosial arena. Når treningen kombineres med sosial trivsel vil motivasjonen for å komme seg over dørstokkmila og i gang med aktivitet garantert øke.

Mange av LHLs nærmere 250 lokallag har i dag et godt etablert treningstilbud. Det finnes et bredt spekter av aktiviteter du kan delta på, for eksempel trimgrupper til musikk tilpasset tre forskjellige funksjonsnivåer, vanntrim, turgrupper og stavgangsgrupper.

Mange mennesker samlet i en treningssal, her gjør de push-ups på matter på gulvet sammen med en triminstruktør.

Mange av LHLs treningstilbud ledes av våre egne medlemmer, og er derfor såkalte likepersonsaktiviteter. LHL har laget fire forskjellige trimprogrammer med musikk for bruk i våre trimgrupper.

Åpent for alle

Aktivitetstilbudene i LHL er åpne for alle, og de fleste finner en aktivitet som passer for seg. Vi har tilbud som passer for de som har lyst til å komme i gang med regelmessig fysisk aktivitet, og for de som er vant med å trene fra før.

Det er som regel lav eller ingen deltakeravgift for å trene med LHL. 

Her finner du oversikten over alle LHLs lokallag

/link/c6bf59fa73b0408d8e578ea3487e68ba.jpg

Møt andre i samme situasjon

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon?

LHL bidrar til et bedre liv for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og deres pårørende.

Bli medlem