Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. april 2014. Referansenummer: 4395

Hjerte/kar

Hjerneslag

Jeg hadde et hjerneslag for ni uker siden.mr viste ischemiske lesjoner i begge frontlapper. Jeg går nå på Albyl-e, Diovan og lipitor. Lurer på hvor stor risiko det er for tilbakefall og om jeg kan kalle meg frisk. Har ingen varige men, men er veldig redd.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 14. april 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Du skriver ikke noe om hva legene mente var årsaken til hjerneslaget ditt. En blodpropp fra hjertet, eller syke blodårer til hjernen? Ut i fra de medisinene du står på, virker sistnevnte mest sannsynlig. 

Det vil jo alltid være en viss risiko for nytt slag. Det viktigste du kan gjøre for å redusere denne risikoen er å ta medisinene dine som forskrevet og sørge for god blodtrykkskontroll. Du bør gå regelmessig til fastlegen din for å kontrollere både blodtrykk og blodprøver. Hvor hyppig du skal gå til legen vil fastlegen bestemme. 

 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar