Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. april 2014. Referansenummer: 4400

Hjerte/kar

Høyt blodtrykk under graviditet

Er gravid i uke 35 og fikk plutselig høyt blodtrykk, har aldri hatt høyt blodtrykk før, har vanligvis veldig lavt. Hva skal jeg gjøre?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 11. april 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei

Dersom blodtrykket stiger under svangerskapet bør det kontrolleres hos lege for å sjekke om det er en reell økning. Blodtrykket kan variere mye og påvirkes lett av bl. annet stress, det er viktig å utelukke potensielle feilkilder til et målt forhøyet blodtrykk. Hos noen kan høyt blodtrykk være et tegn på utvikling av svangerskapsforgiftning. Man trenger å undersøke urinen i tillegg for å stille denne diagnosen. Det er dog ikke sikkert at du er i ferd med å utvikle svangerskapsforgiftning, det er relativt sjelden tilstand. Jeg vil likevel anbefale deg å få kontrollert blodtrykket ditt hos lege på nytt. Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar