Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. april 2014. Referansenummer: 4403

Lunge

Videresending til Olav Kåre Refvem

Har hatt moderat KOLS i åtte år. Har brukt Rivotril 2 mg. i hvert fall i 20 år pga. angst. Har brukt samme dose hele tiden. Nå har jeg lest en skal vise forsiktighet ved KOLS. Bør jeg slutte med det?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 09. april 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er riktig at det angis forsiktighet ved bruk av Rivotril ved kols, men dette angis også ved en rekke andre medisiner. Årsaken til dette er den mulige dempende effekten noen medikamenter kan ha, slik at pustingen blir nedsatt. Forsiktighet er viktigst ved alvorlig grad av kols, og det er noe som legen skal ta med i vurderingen når preparatet brukes. Jeg tror ikke du trenger å være engstelig for dette i ditt tilfelle. For øvrig bør du ikke slutte med denne medisinen uten at du har rådført deg med den legen som styrer behandlingen.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar