Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. april 2014. Referansenummer: 4390

Hjerte/kar

Hjertebank og harde slag

Hei. Jeg er en kvinne på 50 år. Har de siste 14 dagene hatt hjertebank. Kommer og går, og tiden det varer er forskjellig. Det slår hardt men ikke fort, merker det i brystet og opp i halsen og nakke noen ganger eller bare i brystet altså opp og ned, er også i overgangsalder. Går flere km på treningsmølle, ca 3 til 4 km daglig og noen ganger 5 til 6 km i rask gange. Ellers normal aktivitet. Har gått ned 12 kg og veier nå 85, så er overvektig.

Burde jeg sjekke det hos lege eller er det ufarlig mest sannsynlig? Er det lurt å ta magnesiumtilskudd og i tilfelle gjør det noe å få for mye magnesium? Har også fot og leggkramper innimellom. Takker for svar

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 20. april 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg synes du bør sjekke symptomene dine hos legen. Det kan godt hende du kun har uskyldige ekstraslag, men mulig hjerterytmeforstyrrelse bør også utelukkes. 

Jeg synes ikke du skal ta magnesiumtilskudd, med mindre legen din mener du trenger dette. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar