Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. august 2014. Referansenummer: 5084

Hjerte/kar

Brystsmerter hos ung kvinne

Hjerte/Kar Jeg er en ung jente i slutten av 20 årene som fikk diagnosen Paroxysmal Tachykardi ved 15 års alder.Jeg går på betablokkere/pranolol 100mg pr dag . Den siste tiden har jeg kjent smerter/ubehag i form av stramninger på venstre side midt i brystet som stråler opp i halsen. Det er også vondt å bruke armen, særlig i skulderen ved armhulen. Generelt hele brystområdet påvirkes av disse stramningene men enkelte områder peker seg særlig ut. Et område rett ved brystbeinet bak på ryggen som jeg kjenner som smerter inni brystet og særlig i halsen venstre side. Jeg kan kjenne de både i hvile og ved aktivitet. type jobbing/springing/mye armbevegelser er utelukket. Betablokkene demper smertene bra men de går fort ut av virkning. Smertestillende virker ikke. Mitt spml: Kan dette skyldes trange årer eller kommer det som følge av tachykardien? Jeg har vært til hjerteutredning men ingen utslag på EKG . Jeg venter på å bli undersøkt med ukes EKG.Jeg har tatt CT bryst med fine prøver .Fysio hjalp ingenting ,heller til det verre om mulig . Takker for svar

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 05. september 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Brystsmerter kan ha mange ulike årsaker, også tilstander som ikke har noe med hjertet å gjøre. Siden du har en rytmeforstyrrelse, forstår jeg godt at du setter smertene i sammenheng med mulig hjertesykdom. Men når det er sagt, er det viktig å understreke at unge kvinner svært sjeldent har trange årer på hjertet. Dette er en tilstand som hovedsakelig rammer mennesker fra 50 års alder og oppover, forekommer hyppigere hos menn, og er også avhengig av livsstil (røyking, overvekt, diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol). Jeg tror derfor smertene dine ikke skyldes trange årer. Veldig rask puls kan gi slike smerter, men da kommer smertene samtidig som den raske pulsen. Jeg vil foreslå at du tar opp dette med legen din, slik at du kan få et tilfredsstillende svar.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar