Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. august 2014. Referansenummer: 5011

Hjerte/kar

Henvisning til koronar angiografi

Hei. Jeg lurer på om fastlegen min kan henvise meg til koronar angiografi. Har hatt hjerteinfarkt med 2 påfølgende hjertestans. Ble stentet og restentet etter to måneder . Har nylig tatt sykkeltest der jeg besto kravet i forhold etter alder, høyde og vekt. Har tatt alle forholdsregler vedrørende røyking, mosjon, kosthold, er også avholdsmann . Gått ned 26 kg, men blir i stadig dårligere form. Legen min lurer på hvorfor sykehuset ikke sender meg til koronar angiografi. Har han mulighet tid det på for eksempel Feiringklinikken? Har ufattelig god erfaring med det stedet. Hvert der til opptrening for 3 måneder siden. Får ikke fullrost det stedet, og all den påfølgende opplæring man får.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 14. august 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål!

Hyggelig å høre at du har god erfaring med Feiringklinikken! Ut fra de opplysningene du har gitt om din helsetilstand kan jeg ikke sikkert si om det bør gjøres koronar angiografi. Men dersom legen din mener at en slik undersøkelse bør gjøres, anbefaler jeg at han sender en henvisning til slik undersøkelse. Fastlegen må gjerne henvise deg til Feiringklinikken, sykehuset er en del av Fritt sykehusvalg. Du kan lese mer om utredningsavdelingen på internettsidene til LHL-klinikkene Feiring. Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar