Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. august 2014. Referansenummer: 5051

Lunge

Kols og behandling hos fysioterapeut

Har mennesker med kols fri fysioterapi? Hvis "ja/nei", vet dere om noen dyktige fysioterapeuter på dette i Stavanger?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 25. august 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og takk for spørsmålet.

Det stemmer at personer som har diagnosen kols kan få såkalt "fri" behandling hos fysioterapeut. I lovteksten står det som følger " det ytes stønad etter honorartakst dersom det er en klar sammenheng mellom sykdommen og den behandling det søkes refusjon for". En av de lidelsene som det ytes stønad til er "kroniske lidelser med nedsatt respirasjonskapasitet", herunder kols.   

For å få fri behandling hos fysioterapeut må du få henvisning til fysioterapi fra lege, og gå til behandling hos en fysioterapeut med driftsavtale eller som er ansatt i kommunen. Jeg har dessverre ingen oversikt over hvilke fysioterapeuter i Stavanger som har en slik avtale, men hvis du kontakter LHL lokalt, i dette tilfellet LHL Stavanger, kan de sikkert gi deg anbefalinger. 

 

Vennlig hilsen Margrethe

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar