Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 31. august 2014. Referansenummer: 5140

Hjerte/kar, Fysisk aktivitet

Hjertebank, svimmelhet, tretthet og tiltaksløshet

Er medlem av LHL og driver trening med opplegg i laget. Ved siden av egentrening styrke og kondisjonstrening. Ved inntak av sukkerholdig drikke og f.eks alkohol(vin) får jeg voldsom bank/slag i hjerte med hvilepuls på 80. Denne tilstand er ikke merkbar ellers uten nevnte tilført påvirkning. Ved supersett trening blir jeg også noe svimmel i slutten av øvelsen. Generelt føler jeg å være i god form men er mye "uforklarlig trøtthet" (sliten) og tiltaksløs. Har dere en anbefaling til meg.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 24. november 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål!

Hjertebanken du kjenner er ikke helt uvanlig og et ufarlig fenomen ved tilførsel av sukker til kroppen gjennom ulike drikker som saft, juice og vin. At du blir svimmel under trening kan skyldes flere ting og er vanskelig å svare sikkert på uten flere opplysninger. Det er viktig å tilføre nok væske før, under og etter trening. Uforklarlig tretthet og tiltaksløshet kan være symptomer på mange tilstander og kan forekomme hos alle uten at man nødvendigvis er syk. Jeg vil anbefale å ta opp disse probemstillingene med fastlegen din som også har mulighet til å få ytterligere oppysninger om deg.

Vennlig hilsen Ellen H. Julsrud

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar