Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. desember 2014. Referansenummer: 6061

Aortaklaff, medisiner og kosttilskudd

Hei. Jeg har satt inn ny biologisk aortaklaff og tar følgende medisiner: Cozaar, Selo-zok, Albyl-e, Marevan og Atorvastatin. I tillegg tar jeg TrioB og D-vitaminer. Det reklameres veldig for Medox i alle magasinene dere sender ut, så spørsmålet mitt er om jeg vil ha nytte av å ta Medox og om det er tilrådelig å ta Medox i kombinasjon med nevnte medisiner.

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 11. desember 2014
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Hei, takk for spørsmålet. Mulige interaksjonseffekter mellom Medox og lignende og medisinene du nevner er lite kjent. Medox inneholder komponenter (antocyaner) fra blåbær og solbær. Teoretisk sett kan ekstrakter av blåbær  øke blødningstendensen ved samtidig bruk av blodplatehemmere (som Albyl-E) og Marevan, men det er usikkert hvor relevant det er. 

Legemiddelinformasjonssenteret RELIS oppfordrier til at tilskudd med antocyaner brukes med forsiktighet i kombinasjon med antikoaguerende/blodplatehemmende medikamenter, da risiko for økt blødning ikke kan utelukkes. 

Det finnes ingen dokumentasjon på hvorvidt Medox eller andre kosttilskudd er gunstig mht. aortastenose. 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar