Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 2. desember 2014. Referansenummer: 6053

Hjerte/kar

Bivirkninger av statiner

I 2007 gjennomgikk jeg en by-pass operasjon og fikk to nye årer. Jeg går på blodfortynnende(albyl-E) blotrykksenkende og Lipitor. I dag er jeg 65 år og lever bra.Men jeg lurer på om Lipitor gjør at en blir stiv i ledd og muskler. Synes jeg er blitt så mye stivere de senere år ,selv om jeg trimmer og har trent hele livet.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. desember 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er svært viktig for pasienter med hjertesykdom å bruke statiner (kolesterolsenkende midler som feks Lipitor). De beskytter mot videre utvikling av sykdom. Dessverre har alle medisiner bivirkninger, og man må alltid oppveie fordelene opp mot disse. Endel pasienter klager over stive muskler og ledd av Lipitor. Men heldigvis finnes det mange alternativer til dette medikamentet. Jeg vil anbefale at du kontakter legen din og prøver et annet statin. Forhåpentligvis finner dere en løsning som både beskytter deg mot sykdommen, og gir mindre bivirkninger. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar