Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. desember 2014. Referansenummer: 6201

Rettigheter

Bortfall av ektefelletillegg

Hei Atle Man 100% uføretrygdetbog ene forsørger for ektefelle og 2 barn under 18 år.Første meldingen i oktober fra nav var ektefelletillegget med i beregningen .Midten av desember fikk man nytt brev der forsvant ektefelletillegget med påstand at minste barnet er 12 år og ektefellen kan skaffe seg inntekt.Finnes det konkret grunnlag,eller kan vedtaket snus opp ned når det passer nav? Man tviler på om nav ser forskjell mellom uføretrygdet med (fysiske og psykiske sykdommer) og en vanlig arbeider ????? Eller kanskje hoved målene er å spare på budsjette selv om dette går utover de svakeste og vanskelig stilte i dette samfunnet. på forhånd hjertelig takk

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 02. mars 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Nav kan treffe vedtak om at det ikke lenge skal gis ektefelletillegg. Det kan de for eksempel gjøre fordi yngste barnet har blitt 12 år. Da er hovedregelen at det ikke lenger skal gis ektefelletillegg. Dette er ikke nye regler, men regler vi har hatt i mange år.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar