Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. desember 2014. Referansenummer: 6047

Lunge

Feber ved lungefibrose

Jeg har idiopatisk lungefibrose. Går med frysninger i ryggen både morgen og kveld. Har målt temperatur i lenger tid, men sjelden over 38 om kvelden. Er det noe som heter "kronisk feber" i forb med lungefibrosen. Får ikke svar hos lungelegen.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 05. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei og takk for spørsmålet!

Lungefibrose er en kronisk prosess i lungevevet. I noen situasjoner kan det ha sammenheng med annen aktiv betennelse i kroppen, dvs at immunapparatet er aktivt slik som for eksempel ved leddgikt. Da kan det være en mulighet for å utvikle en lettgradig feber. Alternativt kan det foreligge en lavgradig infeksjon i lungen som kan gi opphav til feber. Alternativt finnes andre prosesser uavhengig av lungefibrosen som kan gi slike symptomer. Det er altså en rekke mulige forklaringer, også mange flere enn jeg har nevnt her.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar