Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. desember 2014. Referansenummer: 6087

Hjerte/kar

Videresendt til Ellen Hilde Julsrud

Hei. Kvinne 54 år, arvelig hyperkolesterolemi påvist, blokket med 2 stent 2012. Vært hos legen idag og fant mulig fortetning i annen hovedkransåre. Lavt stoffskifte, bruker Levaxin 75 mg, ellers Loratadin, Albyl E, Crestor og Esetrol.....lave doser da jeg har mye muskelplager. Kolesterol ned fra 12,2 til 6,5. Målet er 5....!

Er så absolutt i overgangalder, fryser mye (var ikke sånn før, men har gått ned 12 kilo siste halvår pga separasjon) for så å være klissvåt... og så fryser jeg igjen. Jeg får ikke gå på østrogenpiller pga hjertet/kolesterol, men har brukt soyapiller i perioder og disse har virket en stund. Har en kjent som sier soya gjør det samme med kroppen som østrogen? Er dette tilfelle? Burde jeg prøve å klare meg uten noe? Er til tider veldig plagsomt oppi mye annet for øyeblikket.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 09. desember 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar