Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. februar 2014. Referansenummer: 4483

Hjerte/kar

Helsekontroll- hjerteundersøkelse

Hei! Jeg er en 42-modell, 182 cm og 92 kg, som har hatt allergi for graspollen og ku fra barnsben av. Fikk vaksine som 15-17 åring, uten godt resultat.Har gått på forskjellige medisiner. I dag Seretide 50/500 + Ventoline + Loratadin. Mangler et slag på hjerterytmen. Er opptatt av god helse. Kontaktet Volvat, de går på BMI-indeks. Dette passer ikke med mine 92 kg. Kan dere hjelpe meg?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 13. februar 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for din henvendelse

Jeg er ikke helt sikker på ut fra det du skriver om det er en generell oppfølging av helsa du ønsker eller om det er mer spesifikk undersøkelse i fht hjertet. I begge tilfeller kan det anbefales å få en time hos fastlegen først, som om nødvendig kan henvise deg videre til spesialist. Volvat tilbyr også generelle helsekontroller til alle som ønsker det.

I fht undersøkelse for hjertesykdom kan fastlegen gjøre en generell kartlegging av din nåværende hjertestatus og risiko for framtidig hjertesykdom, da tenker jeg særlig på kransåresykdom (angina pectoris/"hjertekrampe" og hjerteinfarkt). Du nevner at du "mangler et slag på hjerterytmen". Forstyrrelser i hjerterytmen kan vurderes med vanlig EKG hos fastlegen og med EKG-registrering over ett eller flere døgn , sistnevnte undersøkelse trenger du som regel henvisning til spesialist for.

Håper du har fått svar på det du lurte på, hvis ikke send gjerne en ny henvendelse.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar