Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. februar 2014. Referansenummer: 4491

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet og skritteller

Hei, jeg er en dame i 70 årene som bruker skritteller hver dag for �� motivere meg til å være i aktivitet. Mitt spørsmål er hvordan skal jeg regne skritt om i meter evt kilometer?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 09. februar 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og takk for spørsmål

Så flott at du ønsker å være i daglig aktivitet. Og for mange vil en skritteller fungere som god motivasjon for å få inn nok aktivitet i hverdagen. Når en omregner antall skritt til meter eller kilometer, må en ta utgangspunkt i hvor lang skrittlengde en har, dvs hvor langt en går på ett skritt. Hos en gjennomsnittlig voksen er skrittlengden 70 cm, dvs 0.7 meter. Dette vil selvfølgelig variere fra person til person. For å beregne hvor langt en har gått i løpet av dagen ganger en antall skritt med skrittlengde. Eksempel: Skrittelleren viser 8000. Regnestykket blir da som følger: 8000 (skritt) x 0.7 (meter) = 5600 meter, eller 5,6 km. Er skrittlengden kortere vil også den totale lengen bli kortere.

Verdens helseorganisasjon, WHO, anbefaler at vi går 10000 skritt, eller 7 kilometer, hver dag. Dette vil bidra til å forebygge en rekke forskjellige sykdommer relatert til livsstil.

Lykke til med videre daglig aktivitet!

Vennlig hilsen Margrethe, fysioterapeut.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar