Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. januar 2014. Referansenummer: 4510

Rettigheter

Plaget av røyk fra nabo

Har astma og allergi. Røyker ikke. Men naboen under meg gjør! Gammel bygård i Oslo. Jeg kjenner med en gang jeg kommer inn i mitt eget hus at jeg ikke kan være der. Røyken fra naboen gjør at respiirasjonen blir påvirket. Jeg klør i huden osv.. På jobb /ute har jeg det fint ( jobber på sykehus/ skole) Det er mitt hjem( jeg har bodd i gården 10 før hun og røyken flyttet inn... :-( .Har selv lett i lovverket, men finner ikke svaret jeg vil ha. Håper dere kan bidra.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 25. januar 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det er dessverre lite hjelp å få i lovverket for deg. Det er ikke mulig å pålegge din nabo å ikke røyke i egen bolig. Det vil kanskje være mulig å iverksette noen fysiske tiltak som gjør at du ikke blir så utsatt for tobakksrøyk. Problemet er at eventuelle utgifter må du sannsynligvis dekke selv.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar