Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. juni 2014. Referansenummer: 4735

Hjerte/kar

Angina etter infarkt

Jeg er 60år og har tidligere hadd hjeretinnfarkt (5mnd siden). Jeg trener meg gradvis oppover (ligger nå på to styrkeøkter og 2 kondisjonsøkter på sykkel med lett/moderat internsitet), og skal nå starte med intervalltrening på sykkel. Hvis jeg får anginasmerter under trening rundt 75% av Vo2-maks, kan jeg da trene videre hvis smertene avtar etter noen minutter (med/uten nitroglycerin)? Eller må jeg avslutte økten/evt. gjøre? Er det noe annet jeg bør spesielt ta hensyn til under/ved treningen? Mvh gamling som skal snu om på livet.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. juni 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Så flott at du er så aktiv!

Du stiller et svært spesifikt spørsmål som jeg må svare litt generelt på. Som hovedregel mener jeg at dersom plager (her angina) forhindrer deg i å gjøre det du har glede av (høyintensitetstrening), bør du snakke med legen din for å høre om det er noe mer som kan gjøres av behandling. Hvis man har hatt et infarkt og fikk behandling på en åre, kan det hende at det også var andre årer som var "litt syke". Disse kan være årsaken til smertene nå. I så fall er det tenkelig at det skal gjøres behandling på disse også. Jeg synes du skal snakke med legen/kardiologen din for å høre om dette er tilfellet for deg. 

Jeg vil igjen rose deg for at du har endret såpass mye på livsstilen din. Dette vil du få glede av i lang tid fremover. 

Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar