Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. juni 2014. Referansenummer: 4824

Hjerte/kar

Øresus og ekstraslag

Lite hjerteinfarkt for 8 år siden. Utblokket 2ggr. ved Ullevål og en gang ved Feiringklinikken. For snart 2 år siden hadde jeg et rekreasjonsopphold ved Feiring på 2 uker (er nå 74 år). Trener bra og er blitt mye bedre, men har et problem; pulsererende øresus på ve. side, hvor jeg ble operert for basalcellecarcinom på baksiden av ve. øre. Dessuten i perioder urolig hjerte (ekstraslag), nå verst i forbindelse med sex. Dette varer fra 10-14 timer og er mest plagsomt når jeg skal sove. Jeg bruker Metoprolol 50mg, Lisinopril 5mg, Lipitor 10mg og Albyl-E 75mg. dgl. Kan endringer i medikasjonen hjelpe?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 24. november 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Takk for spørsmål!

Den pulserende øresusen er det vanskelig å svare mer på uten flere opplysninger. En undersøkelse av ørene hos fastlegen er en naturlig start. Jeg tror ikke øresusen behøver å ha noe med hjertet å gjøre. Urolig hjerte/ekstraslag behøver ikke være farlig, men siden det varer over såpass lang tid kan det være lurt å få sjekket ut nærmere. Fastlege kan henvise deg til en rytmeregistrering gjennom et døgn. Ved plagsomme ekstraslag kan det hjelpe å bruke medisiner som kan dempe dem. Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med fastlege og gjøre evt medikamentendringer under oppfølging hos legen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen Ellen H. Julsrud

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar