Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. mai 2014. Referansenummer: 4626

Hjerte/kar

Brystsmerter som vedvarer

Hei !
Jeg gjennomgikk en by-pass operasjon for 11 år siden, og har også hatt endel utblokkinger etterpå. Jeg har konstant press på brystet og i det muskulære feltet. Har fjernet ståltrådene, men allikevel er dette plagsomt i hverdagen. Enkelte dager må jeg ta smertestillende. Har hørt om noe som heter arrvevsbetennelse. Er dette kronisk, eller er det noe man kan få hjelp til? Lever med smertene, men oppfatter det som mye muskulært - ikke konkret angina. Anginasmertene er annerledes og "leges" med nitroglyserin.
Setter pris på et svar.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. juni 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Vedvarende brystsmerter hos en hjertesyk pasient må avklares med tanke på om det kan være fortsatt sykdom i kransårene. Jeg får inntrykk av at det er gjort hos deg og at smertene har andre årsaker. Disse kan være mange. Alt fra muskelssmerter, skjellettsmerter og arrsmerter, til nervebaner som er brutt eller irritert. Det kan være en utfordring og behandle slike smerter på en tilfredsstillende måte. En viktig strategi er først å gjøre opp en mening om hva man tror årsaken er, for så å behandle denne spesifikt. Dette kan ta tid å finne ut av, og bør gjøres i tett samarbeid med legen din. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar