Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. mai 2014. Referansenummer: 4369

Hjerte/kar

Hjerteinfarkt og påvirkning av øyesykdom, hørsel og balanse

Hei! Kan et hjerteinfarkt med en blodpropp og en utblokking ha ettervirkninger/innvirkning på grå/grønn stær? Og ev. på hørsel og balanse hos en 70 år gammel mann i utmerket form? Ser han strever ekstremt med å kjøre bil (vinglete og ujevnt).

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 08. mai 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål!

Hjerteinfarkt eller behandling av det med utblokking vil ikke påvirke grønn eller grå stær. I sjeldne tilfeller kan det ved utblokking forvinne små blodpropper opp i hjernen som kan forstyrre områder i hjernen som har med syn, hørsel og/eller balansen å gjøre. Det er dog absolutt ikke sikkert det er årsaken hos mannen du beskriver. I forbindelse med et hjerteinfarkt startes det opp med forskjellige medisiner som alene eller sammen kan gi bivirkninger, f.eks balanseproblemer. Andre årsaker, som ikke har med hjertesykdommen eller behandlingen av den, kan forårsake endringer i syn, hørsel eller balanse. Det nevnes at det ved ukompliserte hjerteinfarkt frarådes å kjøre bil de første 2-4 ukene etterpå.

Mvh Ellen H. Julsrud 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar