Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. mai 2014. Referansenummer: 4630

Videresending til Wasim Zahid

Hei. Min mann er 34 år og har fått åreforkalkning i lysken, samt armen og noe forandringer i en blodåre i halsen. Han skal opereres om et par uker og få en tør i blodåre i lysken. Han har idag smerter i beina når han går mer enn 200 meter.
Han skal begynne med blodfortynnende og har ikke noe nevneverdig kolesterol, samt at blodtrykket er lavt. Hans far døde av hjerteinfarkt da han var 40.
Jeg lurer på om han vil kunne leve normalt etter operasjonen og bruk av blodfortynnende? Eller vil resten av kroppen bli forkalket? Og hvor lenge kan man leve med en slik sykdom. Han og jeg er redde for at han ikke vil leve så lenge.
I tillegg til dette har han ulcerøs kolitt, dette ble påvist i 2007.
Håper å få er ærlig og realistisk svar, da han ikke snakker så mye om dette selv.

På forhånd takk.
Mvh,
Bekymret kone 33 år

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 25. mai 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar