Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. mars 2014. Referansenummer: 4448

Hjerte/kar

Normal hjerteutredning

Jeg var til hjerteutredning for ett år siden, men de fant ingen tette årer. Ble satt på forbyggende medisin av forskjellige typer, men jeg har mye vondt i brystet og de mener det kan være spasmer. Men det jeg lurer på er om jeg kan få hjerteinfarkt nå så kort tid etter utredningen. Kan årene bli tette på så kort tid?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 08. mars 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hvis du var på en såkalt angiografi, og den viste åpne årer, så er det svært usannsynlig at du får hjerteinfarkt så kort tid etter. Det tar som regel mange år før hjertekarsykdom utvikler seg. Du bør følge legenes råd og bruke de medisinene du har fått anbefalt. Dersom du fortsatt er plaget med smerter bør du kontakte din fastlege for å finne ut av hva som kan være årsaken, og hva som kan gjøres for å lindre dine plager.

Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar