Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. mars 2014. Referansenummer: 4434

Hjerte/kar

Kortison ved hjertesvikt

Jeg er kvinne på 56 år. Jeg har hjertesvikt, og har også fått diagnosen chrons (i jan. 2014). Går på langvarig kortisonkur. Jeg lurer på om kortisonen har noen negativ innvirkning på hjerte og nyrer, og om stadige magesmerter kan stresse hjertet?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 20. mars 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

En av bivirkningene til kortison (steroider) er at de kan få kroppen til å samle på væske. Ved hjertesvikt kan opphopning av væske i kroppen også være et problem. Derfor kan kortison i noen tilfeller gjøre behandling av hjertesvikt vanskeligere. Samtidig er det viktig for tarmsykdommen din at får god behandling. Stadig stress grunnet kraftig magesmerter er heller ikke bra for hjertesvikt. Derfor er det viktig at legen din følger deg tett og følger med på både behandling og tilstand. Som regel er dette nok til at du får både god effekt av kortisonen og at hjertesvikten ikke påvirkes negativt. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar