Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. november 2014. Referansenummer: 6027

Lunge, Rettigheter

Dekning av utgifter til trening

Hei. Jeg er en mann på 30 år som har hatt sterk astma hele livet, og har tatt medisiner som ventoline, pulmicort (nå symbicort), singulair veldig lenge. Begynte med ventoline før jeg startet på barneskolen. I tillegg til det har jeg djevelsk mye allergi (som legen kalte det) og atopisk eksem. Jeg føler meg ofte mye bedre når jeg får trent noen dager i løpet av uken, og lurte i den forbindelse på om det finnes noen ordning/stønad hvor lungesyke personer som meg kan få dekket hele eller deler av avgiften som man betaler for å trene på f.eks. SATS ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 26. november 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det finnes ingen ordning som dekker utgifter til trening på treningssentre som SATS. Men som lungesyk har du rett til gratis fysikalsk behandling og trening hos fysioterapeut med driftstilskudd fra kommunen. Du må da få en rekvisisjon fra din lege.

Med vennlig hilsen Atle Larsen 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar