Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. november 2014. Referansenummer: 5881

Hjerte/kar

Rask hjerterytme

Hei! Jeg har IST og AVNRT. Jeg tok en radiofrekvensablasjon for 8 måneder siden for å bli frisk av AVNRT, men fikk flere anfall på rad med ca 250 og 170 i puls for en uke siden. Er det mest sansynlig AVNRT jeg har fått tilbake? Eller er det mer sansynlig at jeg har enda en hjerterytmeforstyrrelse? Jeg er klar over at AVNRT og IST er regnet som godartede artymier. Men hva når man har begge to? Kan dette føre til hjertesvikt? Er en hjertefrekvens på 270 farlig dersom det er AVNRT? Hvor lenge kan man i så fall gå med så høy puls før det blir farlig?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 06. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

For å kunne fortelle hva skals hjerterytmeforstyrrelse du har, er det helt avgjørende å studere EKG'et ditt. Jeg synes uansett at du bør oppsøke lege snarest mulig. Hvis hjertefrekvensen din virkelig kommer opp i 270, kan det være farlig. Oppsøk legevakt idag!

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar