Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. november 2014. Referansenummer: 5860

Lunge

Videresendt til Olav Kåre Refvem

Hei, min mor har gjennomgått mastektomi i 2009, med påfølgende cellegift og stråling. Jeg husker at etter strålebehandlingen fikk hun store brannskader og legene anbefalte til henne å ta flere behandlinger samtidig...For å presisere mer alt dette skjedde i Beograd, Serbia. På RTG bilde av lungene, i dag, kan man se at venstre lunge er trukket sammen til nivået av 4 ribbein, diafragma er også trukket oppover og man kan se luft i magesekken eller noen ganger tarm på røntgenbildene. Man ser ikke metastaser. For fire uker siden fikk hun infeksjon som ble behandlet med antibiotika, men nå er hosten tilbake. Hosten er både tørr og produktiv, i tilfelle hun klarer å hoste opp noe er det blankt slim. Som sagt, hosten forverret seg kraftig. Dette er situasjonen.

Spørsmålet er om hun har fått pulmonal fibrose som bivirkning av strålinger? Ut i fra deres erfaring, kan det være til hjelp å bruke forskjellige volumetric excersier maskiner som selges på amazon.com med tanke på at dette kommer til å øke hennes lungekapasitet? http://www.amazon.com/Incentive-Breathing-Exerciser-Respiratory-Accessory/dp/B00BCOL92Q/ Takker på forhånd!

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 03. november 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar