Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. november 2014. Referansenummer: 5980

Videresendt til Olav Kåre Refvem

Hei. Jeg fikk påvist kols for noe over to år siden. Har vært til noen kontroller etter det, både hos fastlegen og hos lungespesialist. Vi synes alle at det ser relativt bra ut, kan ikke se noen negativ utvikling. Jeg benytter ingen legemidler, og er i full jobb.

I den senere tid har jeg derimot opplevd nesten daglige "anfall" av sterkt ubehag i brystet. Dette følges gjerne med lett svimmelhet og hetetokter. Har aldri hatt problemer med varme og svetting, men nå kjennes det ut som jeg har 42 i feber. "Anfallet" varer omlag 2-3 timer midt på dagen. Vil ikke si at jeg har smerter i brystet, men heller sterkt ubehag. Det kjennes ut som om lungene er ømme og såre.

Legen sier at dette ikke kan komme fra lungene, men at det må være muskullært. Fikk derfor smertestillende som jeg gikk på noen dager. Er usikker på virkningen, da plagene kan komme og gå med ujevne mellomrom. Det ble en gang tatt blodprøve for å sjekke evt. lungebetennelse. Den var negativ. Jeg har aldri hatt noen form for betennelser, så må si jeg er usikker på symptomene.

Mitt spørsmål blir da; kan kols gi ubehag/smerter i brystet?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 19. november 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar