Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2014. Referansenummer: 5932

Videresendt til Wasim Zahid

Hei,

Har total AV-blokk og fikk installert pacemaker for 7-8 år siden. Byttet nylig til ny og har siden opplevd uregelmessigheter med pulsen. Jeg og legene tror dette skyldes en slags aktivitetssensor i pacemakeren. Jeg fikk plutselig høy puls av minimale anstrengelser. Aktivitetssensoren som stod innstilt på medium ble nedjustert. Etter nedjusteringen ligger pulsen ganske stabilt på 60 og jeg må slite for å øke pulsen. Kjenner antydning til svimmelhet. Så fra å få for høy puls ved aktivitet, har jeg nå fått for lav puls.

Hvor mange innstillinger er det på en slik aktivitetssensor? Er det mulig å få en optimal tilpasning eller må jeg velge mellom å være litt slapp eller ha en hjerte som går på høygir hver gang jeg skal røre meg?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar