Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. november 2014. Referansenummer: 5975

Videresendt til Wasim Zahid

Hei. Det gjelder min søster i Italia, hun er 55 år og alltid hatt lav blodtrykk (110 over 75), inntil for en måned siden da hun fikk blodsprengte øyne og det har hun hatt i 4 uker og fortsatt ikke bra.

Hun hadde en blodtrykksmåling over 2 uker hvor hun målte blodtrykk annenhver dag, og dette ga en gjennomsnitt på 130 over 80. Etter dette fikk hun en 24 timers bt kontroll og da kom det frem en akutt blodtrykkforhøyelse den aktuelle natt på 215 over 115. dette mens hun sov, rundt 02.30 på natten. Hennes lege sier at det skjer innimellom.

Hun tar ikke noe faste medisiner, men ofte betennelsedempende/smertestillende tabletter. Etter det jeg leser på nette og annet informasjon så er ikke dette normalt. hva kan årsaken til dette være?. På forhånd tusen takk.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 19. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar