Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. oktober 2014. Referansenummer: 5564

Hjerte/kar

Angina - liten tett åre

liten tett åre i hjertet som ikke egner seg for stent. Hva gjør jeg da, har mye angina smerter

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. oktober 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Dette er ikke en uvanlig problemstilling på en hjerteavdeling. Iblant har vi pasienter som har en tett åre, men hvor denne er så liten at det ikke er mulig å sette inn stent. Selv om åren er liten, kan pasienten likevel ha anginasmerter. I en slik situasjon er det viktig å gi god medisinsk behandling slik at smertene ikke oppstår. Snakk med legen din om alternativer. Hvis legen din ikke føler seg sikker, kan du også bli henvist til en kardiolog som kan finne den rette medisineringen for deg.

Det er også viktig å legge til at i en slik situasjon er uansett både stenting (hvis mulig) og medisinering kun symptomatisk behandling. Dvs den lindring av symptomene. Man går sånn sett ikke "glipp av noe" ved å ikke bli stentet. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar