Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. oktober 2014. Referansenummer: 5720

Hjerte/kar

Behandling med Aldactone

Tester ut Aldactone 25 mg i håp om å få en bedre hverdag. Har bl.a. Fibromyalgi, daglig hodepine og noe migrene. Følges av lege. Kjenner dere til at medisinen også kan hjelpe på FM smerter? I forsøket jeg søkte opp via Google brukte de dose på 100-200mg. Bortsett fra svimmelhet er det noe annet jeg skal følge med om tablettene påvirker blodtrykket som var 110/90 da jeg startet med de? Pleier å ha 120/80.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 25. november 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål!

Innenfor feltet hjerte-/karsykdommer brukes Aldactone primært i behandlingen av hevelser og høyt blodtrykk. Medikamentet brukes ofte hos pasienter med hjertesvikt. Jeg kjenner ikke til at medikamentet også brukes til behandling av andre sykdomstilstander i andre fagfelt. Medikamentets blodtrykksenkende effekt kan medføre i noen tilfeller at blodtrykket blir i laveste laget, som regel for en periode, og man får plager i form av svimmelhet og tretthet. For øvrig skal behandling med dette medikamentet følges opp hos lege med blodprøvetaking for å kontrollere flere parametre i blodet.

Vennlig hilsen

Ellen H. Julsrud

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar