Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. oktober 2014. Referansenummer: 5501

Lunge

Videresendt til Inger Elling

Hei

Min svoger er operert for kreft i spiserøret. Kreften er borte...men det har oppstått mange bivirkninger... Han er 187 høy og veier nå 56kg, er 59år. Må ha intravenøst mat 2 g i uka hjemme.

A: Lungene er skadet av strålingen, han slimer og får stadige "lungebetennelser" B: kan han lungetransplanteres? C: Samarbeider LHL og kreftforeningen om hjelp til etterbehandling? D: Finnes det likemenn i disse to foreningene?

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 01. oktober 2014
Inger Elling, sykepleier

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar