Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. september 2014. Referansenummer: 5455

Hjerte/kar

9-åring med høy puls og uvelhet

Gutt 9 år i god fysisk form (spiller fotball på sommeren og går langrenn på vinteren)fikk forleden plutselig høy puls, smerte i brystet ble blek og følte seg uvel. Gikk over etter noen minutter. Har også kjent dette tidligere. Oppsøkte så det lokale legesenter hvor det ble tatt EKG, men da virket det som alt var normalt igjen, hadde puls i 85. Er det noe man bør være OBS på når dette skjer i så ung alder? Bør man henvises til noen spesialister? Mvh morfar (hjertepasient på Feiring flere ganger)

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 26. september 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål.

Jeg vil anbefale at han blir vurdert noe grundigere med sykehistorie/symptomer og undersøkelse hos fastlege. Og ut fra det du beskriver kan det f.eks være aktuelt å henvise videre for nærmere rytmeregistrering av hjertet. Det behøver ikke være noe galt med hjertet el hjerterytmen til barnebarnet ditt, kanskje har symptomene han har hatt en naturlig forklaring. Hvis sykehistorie og undersøkelse hos fastlegen skulle tilsi at det kan være noe med hjertet, så er det viktig å få undersøkt det nærmere.

Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar