Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 2. september 2014. Referansenummer: 5162

Rettigheter

Reiseforsikring

Hei. Vi lurer på å ta en ferietur til Kreta eller Kanariøyene, i den forbindelse kikket vi på vår reiseforsikring i Gjensidige og den sier at tilfeller knyttet til kjent sykdom ikke dekkes. Jeg har hjertesvikt og ICD. hva er eventuelt konsekvensen hvis jeg skulle bli akutt hjertesyk eller i verste fall dø på en slik tur, må familien da dekke hele sykehus regningen og eventuelt hjemsending i ambulansefly eller kiste.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 05. november 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det er slik at mange reiseforsikringer har begensninger i hva de dekker. En slik begrensning er knyttet til eksisterende sykdom. Mener selskapet at det på grunn av eksistrende sykdom er forhøyet risiko for tilbakefall at skal inntre under reisen, vil de normalt dekke utgiftene som mått oppstå. Reiser man innefor EU/EØS- området har man en grunndekning gjennom det europeiske helsetrygdkortet som fås hos Helfo. I andre deler av verden er reiseforsikring eneste måten man kan få dekket sine utgifter på.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar