Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. september 2014. Referansenummer: 5461

Hjerte/kar

Søvproblemer og angst etter hjerneslag

Min mor på 67 år har nettopp kommet hjem fra sykehuset etter hjerneinfarkt. MR viste også at hun også har hatt 2 tidligere hjerneinfarkter som hun ikke har merket noe til. Heldigvis gikk alt fint, men nå sliter hun med søvnproblemer og angst. Hvordan kan vi hjelpe henne med dette? Mvh bekymret datter

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 25. november 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål.

Det er godt å høre at det ser ut til å ha gått fint med moren din etter hjerneslagene. Søvnproblemer og angst er viktig å ta tak i for at moren din kan ha det best mulig. Viktigst er det at man prøver å avklare hvorfor disse plagene har kommet nå. Da er det lettere å vite hvordan man kan håndtere situasjonen. Det kan være en reaksjon på at man har fått en sykdom og det sykdommen fører med seg, mangel på informasjon, nye medikamenter og mange andre ting. En samtale med fastlegen for å avklare dette kan være lurt. Kanskje du kan spørre moren din om det kan være nyttig at en pårørende er med på en slik legetime.

Vennlig hilsen Ellen H. Julsrud

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar