Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. april 2015. Referansenummer: 7362

Hjerte/kar

Fjelltur etter hjerteinfarkt

Hei, under et skirenn den 15 mars fikk jeg et lite hjerteinfark, hjertet tok ikke skade av dette, men jeg må ta de vanlig medisinene, medio juni har jeg planlagt en tur opp på et fjell som er over 5500m høyt, er dette noe problem for meg etter det som nå har skjedd ? jeg er 56 år og godt trent.

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Det er vanskelig å gi et godt svar uten å kjenne detaljene. Men hvis det er slik du sier, at infarktet ikke ga noen skade på hjertet, du er i god form, og tar medisinene dine, skal det egentlig være greit med fjelltur. Men for å gi et fullgodt svar, skulle jeg gjerne visst hva salgs behandling du fikk i forbindelse med infarktet (stent? evt hvor mange?). Jeg skulle også likt å vite hvordan de øvrige kransårene så ut. Du kan godt ringe avdelingen som behandlet infarktet ditt og få et konkret svar. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar