Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. april 2015. Referansenummer: 7375

Hjerte/kar

Flimmer i brystet

Hei, Jeg er kvinne 68 år. Føler meg frisk og i fin form. Ikke overvektig. Trimmer regelmessig (raske turer på beina og noe sykling og styrketrening i helsestudio, samt ukentlig vanntrening pga. hofteleddsartrose (som jeg ikke er mye plaget av). Har hvilepuls på mellom 55 og 65. Har brukt blodtrykksmedisiner i 18 år (Atacand 8 mg), og føler at det er stabilt regulert til 120/80 +/- litt. Men jeg har LENGE hatt mye stress pga av MYE sykdom rundt meg, og er veldig redd for å bli syk selv. Jeg har nå vel en ukes tid våknet om natten eller tidlig på morgen og følt et slags "flimmer" midt i brystet, vil ikke kalle det hjertebank, mer som en nattsvermer som flakser - og det varer bare noen sekunder, til jeg liksom våkner, og jeg får derfor ikke målt pulsen. Har ellers hvilepuls på mellom 55 og 65. Kan føle litt ubehag i brystet på dagtid i denne perioden også, men ikke så mye at det kan kalles trykk, noe jeg også før har gjort av og til i stressperioder. Tok AKG i fjor sommer, som viste at jeg lå på 130 % i forhold til min alder, og ingen uregelmessigheter. Jeg har ALDRI vondt i brystet under anstrengelser, da blir i grunnen "alt så meget bedre". Noen grunn til bekymring eller undersøkelse av dette om det fortsetter en tid?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Først: du lever et aktivt og godt liv, og virker å være i veldig god form. Flott! Dette har hjertet ditt godt av!

Du har hatt endel stress rundt deg den siste tiden, og det er klart at slikt påvirket kroppen. Det kan gi uro i kroppen, noe som er helt ufarlig. Men jeg kan forstå at det er ubehagelig. 

Hvis du føler et slags flimmer i brystet, må det tas et EKG som viser hvordan hjertet oppfører seg under et slikt anfall. Men som du sier, så skjer jo dette på natten og da rekker du selvsagt ikke å komme til lege for å få tatt et EKG. Løsningen blir å få gjort et langtidsEKG. Da går du rundt med EKG-registrering på kroppen i flere dager, og et evt anfall kan fanges opp. Be fastlegen din om dette. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar